Over de koelte, braambessen en 20% korting op de boeken

Kookboek voor meisjes van 8 tot 88 jaar

Kookboek voor meisjes van 8 tot 88 jaar

Het is warm, ja heet in de Vlaamse Ardennen. Maar het leven gaat verder en het werk ook. Onze stock moet geregistreerd worden. We maken van de nood een deugd en zitten met ons tweetjes in onze koele opslagplaats om product na product te controleren, te tellen en dat alles aan te passen in ons computersysteem. Saai? Neen hoor. We zitten hier koel, hebben goed gezelschap en bewonderen nog eens de vele met zorg gekozen stukken die we aanbieden op  onze website www.grotezus.be.

 

 

De grote merken zijn er door. Nu zijn we aan de boeken. En kijk… in het kookboek voor meisjes van 8 tot 88, wij horen daar bij, vinden we een overheerlijk receptje met braambessen.

Wilde braambessen groeien op struiken met heel veel stekels. Dat mocht ik gisteren ervaren toen ik er wou plukken aan de bosrand, op zoek naar wat koelte na een drukkend hete dag. Wil je de lekkere bessen eten, dan moet je door de stekels, je hebt geen andere keuze.

recept_grotezus receptje_grotezus

 

 

 

 

 

 

En dat is ook het idee dat ons troost tijdens het saaie telwerk. Willen we straks onze leuke nieuwe producten op de website zetten, dan moeten we door dit telwerk geraken.

En nadien trekken we naar het bos op zoek naar bramen om een een lekkere hangop van kwark met bramen te maken. Het zal smaken!

En daarom… geven wij 20% op onze kookboeken onder de rubriek koken en genieten.

Geniet ervan!

 

 

 

Marokkoweek, 20% korting op de sjaaltjes!

sjaaltjes_grotezusDe vakantieperiode met jonge meisjes in huis is heel druk. Mama-chauffeurs voeren en halen naar fuiven, zomerfestivals, vakantiejobs… Landelijk wonen heeft heel veel voordelen, het nadeel is echter dat het openbaar vervoer niet vlot verloopt. En er rijden heel weinig treinen en bussen op de uren die onze dochters kiezen om naar huis te komen.

Maar het jeugdig plezier is hen gegund en met de vele verhalen die zij ons vertellen, herbleven we ook onze jeugd.

 

Deze week wordt rustig. Drie van de vijf jongste zussen kozen voor een weekje Marokko. De twee jongste trekken zowel te voet als met een 4×4 door woeste gebergtes, zanderige maar sprookjesachtige duinen en berbersdorpen op zoek naar waterrijke oases. Astrid zal genieten van de stad Marrakech, de stad van intense geuren en prachtige kleuren.

Uit solidariteit met onze dochters die deze week sjaaltjes kunnen gebruiken tegen zand, zon en de koude ‘s nachts, geven wij 20% op al onze zomersjaaltjes.

Het aanbod van sjaaltjes kan je vinden op de website van grotezus.

 

 

 

Gedachten achter een bord spaghetti

pizzabord_grotezusBomans_grotezus1Bomans_grotezus2Bomans_grotezus 3

Grotezussen houden van Italië. De grote vakantie nadert en wij zijn volop doende om de volgende vakantie voor te bereiden.

 

Het boekje ‘Gedachten achter een bord spaghetti’ van mijn lievelingsauteur allertijden, Godfied Bomans, haal ik jaarlijks boven.

Vandaag las ik dit overheerlijk verslag van een scootertocht die hij maakte van Rome naar Nederland meer dan 50 jaar geleden.

Dit zou ik nu ook eens willen doen ze.

Geniet ervan!

 

Smaragdgroen wordt dé modetrend!

Volgend jaar dragen we allemaal smaragdgroen, of toch als het van het befaamde kleureninstituut Pantone afhangt. Dat heeft zonet de edelsteentint tot dé grote trend van 2013 uitgeroepen. Een voorspelling die we wellicht mogen geloven, aangezien de eerdere prognoses – mandarijnrood dit jaar en kamperfoelieroze het jaar voordien – ook al waarheid werden. Kleurvoorspellers van Pantone onderzoeken elk jaar de meest smaragdgroen_grotezusdiverse sectoren, van modelijnen over kunstcollecties tot technologische snufjes, op zoek naar de tint die de komende seizoenen àl die sectoren zal domineren. (Vandaag in het nieuwsblad online)

Wil jij bij de trendsetters horen, kijk dan vlug naar de smaragdgroene kunstlederen handtassen van grotezus.