Blikken dozen vol geheimen

In de herfstvakantie trokken we met de jongste meisjes naar Den Haag, naar de tentoonstelling van “Escher in het Paleis”. Nu kunnen we niet zeggen dat kunst momenteel de grootste interesse is van onze puberende meisjes maar ze waren gefacineerd door de fantastische litho’s. Als kers op de taart konden ze naar hartelust foto’s maken binnen een optische kamer,  één van hun lievelingsbezigheden.

 

 

Plots zagen wij in een hoekje op de tweede verdieping een blikken doos door Escher ontworpen voor de 75 ste verjaardag van de Verenigde Blikfabrieken in 1963.

 

 

 

 

 

Mooi blikken dozen zijn altijd in geweest. Vroeger kochten de mensen dure koekendozen omwille van de doos, nu kan je de doos alleen kopen voor elke gelegenheid. Onze voorliefde gaat natuurlijk naar de fantastische retroblikken van DLP. Blikken dozen zijn waardevolle geschenken, ze zijn steeds welkom en overleven de tijd.

 

 

Mensen zijn op zoek naar duurzaamheid, schoonheid en genegenheid om de sombere nieuwsberichten even te vergeten. Schenk elkaar een blik, letterlijk en figuurlijk en vul het met liefde, zelfgebakken koekjes, zelfgedroogde theeblaadjes of heerlijke voedingsmiddelen. Zo kan je in elk geschenk een groot deel van jezelf stoppen. De herinnering blijft en de doos gaat heel lang mee. Misschien zullen jouw kleinkinderen ze ooit nog vinden op zolder vol met langvervlogen en goedbewaarde geheimen.

 

 

This entry was posted in Zussen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>