Gezellige gastvrijheid

de waterkan in kunststof staat in elk restaurant

Reizen is wat ons betreft stelen en leren met de ogen. En mijn reis naar Finland, met Helsinki als hoofdstad, dé designhoofdstad in 2012, was een voltreffer met vooral pittige details.

Mijn Spaanse vriendin was verwonderd over de vele winkeltjes met interieurspullen en de grote aandacht die gegeven wordt aan de tafelschikking. In het warme zuiden, waar zij vandaan komt, was het op dat ogenblik 35 graden warmer. Een zuiderling leeft duidelijk meer op straat. In het koude Finland geven mensen meer aandacht aan de binnenhuisinrichting omdat ze daar zoveel uren doorbrengen.

 

Warmte heeft in dat land niet alleen veel te maken met verwarming en een overvloed aan kaarsjes maar ook met openheid en gezelligheid waarmee de Finnen gasten ontvangen.

Vorig jaar waren wij in een godvergeten cafeetje in Lapland. We bestelden een koffie en tot onze grote verwondering kregen we die gratis aangeboden. Dit jaar viel mij op dat in de meeste restaurants een kan (in kunststof!) met water op tafel stond voor bij de maaltijd. Het is kraantjeswater maar het wordt je gratis aangeboden want je bent een gast.

En die waterkannen trokken nu net mijn aandacht. Bij grotezus kiezen wij voor de waterkannen van ‘The Go’round’ omdat ze kleurrijk zijn en een deksel hebben. We krijgen gelijk in onze keuze. In Finland staat het water ook op de tafel in kannen met een deksel. Het (gezonde en goedkope) water wordt verrijkt met ijsblokjes, stukjes citroen of appelsien of een takje munt. Bij het gieten blijven deze toetjes in de kan en de gast kan genieten van een glas water met een lekkere toegevoegde smaak.

Het zijn de details die het geheel afmaken. We wisten al dat onze leuke kannen gezelligheid brengen op een zomer- of lentetafel in de tuin. Ook binnenshuis en in de winter zorgen ze voor heel veel gastvrijheid.

 

This entry was posted in producten. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>