grote zus: het begon met een idee…

Plots is er een idee. Ik ben iemand die gemiddeld 100 ideeën heeft op een dag. Dat wil zeggen, de ene dag heb ik er duizend en de 9 daaropvolgende dagen blink ik met een leeg hoofd, hopend op meer creativiteit. Deze zomer was ik hopeloos op zoek geweest in onze gemeente naar een passend cadeau. Uiteindelijk had ik iets gevonden maar ik moest heel veel tekst en uitleg geven vooraleer ik een blik van erkentelijkheid, goed gevonden en hoe origineel kreeg van de ontvanger. Het is nogtans een heel toffe tante…Zoals bijna dagelijks, deed ik mijn verhaal aan mijn vriendin Ann. “Dat zou er moeten komen, een website waarop je leuke, plezante en originele cadeaus kan kopen. Je kan die bestellen online en de volgende dag staan ze ermee voor uw deur. ..” Onze twee jongsten van 13 jaar waren op dat moment Ann haar bovenverdieping aan het verbouwen in een schoenenwinkel. We werden uitgenodigd om te komen passen en zagen hun ogen blinken van plezier bij het spelen van winkeljuffrouw. “Waarom beginnen wij dan geen webwinkel?” vroeg Ann plots. De meisjes stopten onmiddellijk hun spel en de lucht klaarde op met de creatieve ideeën van onze dochters.  Ik moest even slikken. Een idee tot zover,  maar uitwerken??? Ik wou die golf van enthousiasme niet doorbreken en probeerde enthousiast mee te doen. De meisjes lieten ons echter niet los en een paar dagen later waren ook de 4 andere kinderen op de boot van commerce gesprongen. Mijn oudste dochter, leerkracht management in de hogeschool, wist ons 2 (dikke) cursusboeken te versieren om ons een beetje in te lezen en voor dummies vonden we ook veel literatuur. Wat dat zijn we, dummies. Ik las onlangs dat je gelukkigst bent in je beroepsleven als dat je spel als kleuter en lagereschoolkind benadert. Ik heb heel veel winkeltje gespeeld en en organiseerde reeds in mijn humanioratijd verschillende initiatieven om geld in het laatje te krijgen voor goede doelen. Voor eigen rekening verkocht ik nog nooit iets en dat is mentaal even wennen……Mijn vraag van vandaag: Ben jij een gelukkig iemand omdat je de job mag uitoefenen waar je altijd al van droomde???

This entry was posted in Ons Bedrijf. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>