Iedereen aan de DUKAN

“Maar jij ziet er goed uit! ”

De eerste week na de paasvakantie viel mij bij een paar collega’s op dat ze veel strakker in het vel zaten. DUKAN! Was het codewoord.

En plots sta je daar met een groepje samen en blijkt iedereen of het geprobeerd te hebben of toch iemand te kennen die er spectaculair door van vorm en conditie veranderde.

DUKAN? Iets met eiwitten. Als deeltijdse vegetariër keert mijn maag bij het idee dat je een hele dag vlees moet eten in de beginfase. Maar de leuke kleedjes liggen in de winkels en ik heb nog een paar leuke feesten voor de boeg en dat bijgekomen wintervet werkt echt wel op mijn humeur.

Vandaar dat ik ook eens gaan lezen en uitpluizen ben op welke manier eiwitten de hele dag wel haalbaar zouden kunnen zijn. “Pannenkoeken met haver, plattekaas en eiwitten kunnen ook”, lees ik op de website. En je kan een cake bakken als tussendoortje met zuivere eiwitten. Op internet zijn er voldoende recepten te vinden.

Vetstof moet echter gemeden worden.

 

En dan zit ik weer op een bevoorrechte plaats als grotezus. In onze collectie easycooking van LEKUE hebben we wel het een en ander dat dit dieet kan ondersteunen.

 

 

1. Met de OVO slaag je erin om binnen de minuut een eitje klaar te maken in de microgolfoven. Vooral het eiwit is van belang en voor wie het wil, kan je er gerust garnaaltjes of gesneden ham bij doen.

 

 

2. Vis of vleesballen kan je in geen tijd klaar maken zonder vet in de STEAMCASE. De steamcase is het gemakkelijkste en goedkoopste alternatief voor de stoomoven. Leg je stukje vis of de vleesballetjes in de steamcase en stop dit 8 tot 10 minuten in de microgolfoven zonder vocht of vet en je eiwitrijke maaltijd is klaar. (foto boven)

 

 

3. Eiwitrijke cakes kan je de hele dag door eten en ook daar hebben we oplossingen voor. Onze leuke bakvorm met verschillende stukkengrootte van Slawinski is ideaal voor het bakken van een cake zonder vet. Wij probeerden het alvast

 

Ingrediënten:  – 4 eieren, – 100 g zoetstof om mee te bakken (desgewenst minder) ??????, - de rasp van 1 onbespoten citroen of amandel-extract, – 40 g maizena,

Verwarm de oven voor op 180° C. (wij kozen voor 160°)

Klop de eiwitten stijf. Klop de eidooiers los in een kom. Voeg de zoetstof, citroensap en maizena toe. Spatel dan voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten door het mengsel. Schep het beslag in een cakevorm.  Zet het geheel 20 min in de oven tot de cake goudgeel is.

En natuurlijk kan je de cakejes ook bakken in de kleine vormpjes van LEKUE of de leuke papieren vormen van MERI MERI.

Onze bevindingen:

– onze bakvorm van SLAWINSKI moet geen bakpapier hebben, de cake rijst er uit zonder een cc vet te gebruiken! Ideaal!

– wij kozen voor de zoetstof stevia en dat is een vergissing. Het smaakt enorm zoet door en is voor mij echt niet lekker. Bovendien kreeg ik daardoor een lichtgroene taart en ik hou nogal van zongele taarten.

Kan iemand mij een recept geven van een eiwittencake met een andere zoetstof voor een gele taart met een lichtzoete smaak?

Eens je start met dit dieet is er geen terugkeer, je moet the whole way, vier fasen door en voor een hele tijd. Maar met het juiste gerief en de steun van vriendinnen moet het kunnen. (Mijn collega’s kunnen het wel!) Toch ga ik nog eerst het een en ander uitproberen.

Heeft iemand ervaringen met dit dieet? Laat het mij weten, alle hulp en tips zijn welkom.

Meer LEKUEproducten? Klik hier door!

Wordt misschien vervolgd!

 

 

 

This entry was posted in LEKUE recepten. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>