Tuinieren, dé hype voor meisjes

Naast breien, haken, koken en knutselen, is tuinieren een hype geworden. Stadstuintjes worden terug vlot verhuurd, ook aan jonge en vrouwelijke tuinliefhebbers. Een terras is niet langer alleen een rustige plek om te vertoeven maar een plek om functioneel, zelfs op één vierkante meter groenten, fruit en kruiden te kweken.

 

Volgens De MORGEN van gisteren, woensdag, is tuinieren voor kinderen een echte hype. “Zo de ouden zongen, zo piepen de jongen” en samen met mama en papa gaan ze zaaien, planten, begieten en  oogsten. Er is één grote constante in de verschillende hypes; mensen willen terug naar de basis. De basis van een gebreide pull is een draad. De basis van koken zijn gezonde ingrediënten en waar komen die vandaan? Uit de aarde natuurlijk!

 

Wroeten in de aarde is quality time die steeds meer voorkomt. Het is een middel om te ontspannen, om bewust bezig te zijn met de grond waarop we lopen, de planeet waarin we leven, het voedsel dat we eten.

 

En het is een hobby van de oudste grotezussen. Is er iets gezelliger dan je eigen groenten serveren op een kleurrijke tafel? En voel jij ook de behoefte om je huis, tuin en terras vol lentebloeiers te zetten? Geef er vooral aan toe, het is lente!

 

En waar stoppen we al die zakjes met zaadjes en bloembollen die we in de winter uit de grond halen om het vervriezen tegen te gaan? In een leuke plantendoos natuurlijk! In de grote planendoos van DLP zitten drie kleine dozen om de granen en bollen mooi gescheiden te houden. Grotezus is in deze ook alvast een echte trendsetter en echt blij met de evolutie.

 

Wil je echt je hart ophalen, kijk dan op vrijdagavond naar “De moestuin volgens Wim” op VIER om het weekend te kunnen starten met een bezoek aan het tuincentrum en aan GROTEZUS!

Grotezussen zijn meer dan blij met deze evolutie.

This entry was posted in Blikken dozen van DLP. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>