De KeepCup, de eerste herbruikbare koffiebeker

Ook grotezussen hebben thuis geen tijd om koffie of thee te drinken en nemen graag een kopje mee voor onderweg.

Omdat we het concept heel leuk vinden en bovendien staan we voor duurzaamheid, nemen we de Keepcup op in ons gamma. Zie onderaan deze tekst!

De KeepCup is de eerste ‘barista-standaard’ herbruikbare koffiebeker, ontworpen om wegwerpbekers te vervangen. Hij past onder alle koffiedispensers en in de bekerhouder van elke wagen. Het gebruik ervan heeft een enorme impact op het milieu.

De KeepCup is een herbruikbare en meeneem-koffiebeker speciaal ontwikkeld door en voor de baristacafés. Een van de redenen was om de afvalberg te verminderen en de klanten een oplossing te geven voor de papieren koffiebeker. Immers de papieren koffiebeker creëert een enorme afvalberg en ze zijn niet te recycleren. In 28 wegwerpbekers zit genoeg plastiek om 1 KeepCup te maken. In Australië is de KeepCup ontwikkeld en mede door het enorme succes zijn de bedenkers, 2 broers en zus met 16 barista cafés in Melbourne, hun product verder gaan ontwikkelen en op de markt gaan brengen. Met resultaat want de KeepCup is bezig met een enorme opmars in Japan, USA, Nieuw Zeeland, the UK en nu in België en Nederland. De KeepCup zal straks gebruikt worden tijdens de Olympische Spelen in London door de organisatie. De KeepCup heeft inmiddels al meerdere prijzen gewonnen.

Waarom grotezus de ecovriendelijke KeepCup verkoopt?

We zijn allemaal op zoek naar oplossingen om de aarde minder te belasten, maar daarbij toch onze levensstijl te behouden. De KeepCup is gewoon vanzelfsprekend: er zit genoeg plastic in 28 wegwerpbekers om één KeepCup te produceren die je steeds hergebruikt!

De meeste papieren wegwerpbekers hebben een waterproof coating, gemaakt uit synthetische latex en wax of polyethyleen, wat niet kan worden gerecycleerd. De Keepcup kan voor 100% worden gerecycleerd.

De wegwerpbekers wereldwijd zijn alleen al goed voor:

•             4,5 miljoen afval;

•             54 miljoen gevelde bomen;

•             340 miljoen gjoule energie (genoeg om 5 miljoen huizen een jaar lang van stroom te voorzien)

KeepCup tracht wereldwijd mensen aan te moedigen en te stimuleren anders om te gaan met het genieten van hun dagelijkse meeneemkoffie.

De KeepCup is de eerste standaard herbruikbare beker voor barista’s.

Let wel op: de beker rechtop houden/zetten en niet los in handtas of boekentas vervoeren. Het lipje bij het drinken altijd in rustpositie zetten en bij het sluiten goed aanduwen.

Grotezus verkoopt de KeepCup in 1 kleur: warmgrey

Het deksel is in 2 kleuren: warmgrey en silverbrown

De band ook in 2 kleuren:  red en lime green

De plug eveneens in 2 kleuren:  red en lime green

Wil je er alvast een bestellen?  Ga naar onze website.

This entry was posted in ECO en bewust. Bookmark the permalink.

2 reacties op De KeepCup, de eerste herbruikbare koffiebeker

  1. Pingback: Wedstrijd: De Keepcup gaat vreemd! | grotezus blog

  2. Pingback: Wedstrijd: De Keepcup gaat vreemd! - ik zoek ik zoek

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>